Expozitie curenta





















Natură statică, peisaje interpretate şi portrete sunt elemente pe care le regăsim în noua expoziţie de pictură a artistului plastic reşiţean Kurta Cazimir.  Cea de-a 51-a expoziţie personală a pictorului este găzduită de Galeria de Artă “Agora” din Reşiţa.
Spaţiul s-a dovedit neîncăpător vineri, 22 martie, pentru publicul care a dorit să fie alături de Kurta Cazimir la vernisaj.  “Kurta Cazimir este primul pictor reşiţean care a avut “curajul” să îşi declare statutul de liber profesionist, axându-se pe pictură ca principala sa activitate” spunea pictorul Ion Bobeică, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România filiala Reşiţa. Despre cele  25 de lucrări expuse a vorbit şi criticul Ada D. Cruceanu, care a plasat tehnica artistului în zona ultrarealismului, vorbind despre impactul vizual şi vibraţiile pozitive transmise de Kurta Cazimir prin compoziţiile sale. La rândul său, prietenul şi colegul într-ale artei cu penelul în mână, pictorul Nicolae Dumitru Vlădulescu a spus că pictura lui Kurta Cazimir “este o pictură cu  lumină, o pictură cu melancolie”.
Lucrările prezentate au ca tematică atât natura statică, reprezentînd diverse obiecte ca sfestnice cu lumănări, cărţi şi ziare, flori si fructe, pahare si pipe redate cu o mare atenţie pentru detaliu şi materialitate, dar şi peisaje interpretate, copaci suprasaturaţi cromatic pe fundaluri pastelate ce fac ca starea de melancolie sa fie una generală atunci când le privim.
Reunind într-o creaţie personală titlurile lucrărilor expuse pe simezele Galeriei „Agora”, fiul cel mic al lui Kurta Cazimir, Zoli, a recitat o poezie – surprinză pentru tatăl său, producând emoţie şi mândrie artistului.
Expoziţia rămâne deschisă până luni, 15 aprilie 2013.
Bogdan Piperiu (articol preluat Radio România Reşiţa)
























 













Filiala Deva a Uniunii Artiştilor Plastici din România şi Galeria "Agora" din Reşiţa vă aşteaptă să cu o expoziţie de  artă fotografică a artistului  hunedorean Kalman Sztrharszky.
Sunt  expuse 40 de lucrări color cu tematică variată, în special compoziţii.

Vă aşteptăm!












________________________________________________________________________





O expoziţie reuşită, structurată în două mari categorii: figurativ –cu tentă impresionistă, alocuri fauv-istă, unele chiar cubiste(I. Bobeică), cu tuşe ample şi pete de culoare  sigure şi sugestive;
-Şi abstract-nonfigurativ, sau mai bine spus semi-abstract cu elemente interpretate, texturi în relief(L. Vreme) şi tehnici gestualiste (Torino Bocaniciu) şi de action painting.
O expoziţie ce în ciuda diversităţii stilurilor şi tehnicilor de exprimare, fiind 14 artişti pe simeze, oferă o bogăţie de compotiţii şi teme abordate  ce se prezintă unitar ca un spectacol  extraordinar l de  culoare şi desfătare privitorului.

































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu